Doha anlaşması uzlaşı yolunda atılmış önemli bir adımdır
CANLI TV : Al Manar TV - Al Aqsa TV - Al Alam TV - IRINN TV - Press TV - Kuran TV - Al Forat TV - Al Kawthar TV - Sahar TV - IRIB 1 TV - IRIB 2 TV - IRIB 3 TV
Sitemize 17 Mayıs 2012 (48) 16 Mayıs 2012 (10) 15 Mayıs 2012 (47) haber ve içerik eklenmiştir. Şimdiye kadar 44,796 haber ve içerik eklenmiştir.

Doha anlaşması uzlaşı yolunda atılmış önemli bir adımdır

Eklenme Tarihi ve Saati:9 Şubat 2012 - 15:33 - Haberi Yazdır Haberi Yazdır

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a geçici hükümetin başbakanlığını veren Doha Anlaşması’yla ilgili Hamas içinde çatlak olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Doha Anlaşması’nın Kahire’de imzalanan uzlaşı anlaşmasının girdiği çıkmazdan kurtarılması için yapıldığına işaret eden Er-Reşak, Katar’ın bu konudaki çabalarını da övdü ve Katar’ın rolünün Mısır’ın rolüne alternatif değil tamamlayıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi Basın Bürosu tarafından bugün (9 Şubat Perşembe) yayınlanan açıklamada Er-Reşak, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal tarafından Katar Emiri Hamed Bin Halife Es-Sani’nin gözetiminde imzalanan anlaşmanın uzlaşı yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Kahire’de yapılan uzlaşı anlaşmasının uygulanmasının önüne hükümet teşkilinde yaşanan krizin engel olarak çıktığına işaret eden Er-Reşak, iki ayrı hükümetin varlığında uzlaşının sağlanamayacağını ve seçimlerin yapılamayacağını, bu nedenle krizin aşılması için yeni bir formül bulunduğunu belirtti.

Son Haberler