Yemen alimleri Filistin’deki kutsal mekanlara yapılan saldırılar karşısında İslam Dünyası’ndaki sessizliği kınayarak, Arap liderleri Filistin’deki İslam ümmetine ait kutsal mekanların korunması için sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
İslam Dünyası’nın önde gelen alimlerinden Yemen El-İman Üniversitesi rektörü Şeyh Abdülmecid Ez-Zindani, dün (17 Mart Çarşamba) verdiği demeçte, İslam Ümmeti’nin Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da nöbet tutan ve ümmetin kutsallarını vücutlarını siper ederek koruyan kardeşlerinin çağrısına cevap vermesi gerektiğini söyledi.
Mescidi Aksa’yı yıkmanın ve Kudüs’ü Yahudileştirmenin Yahudilerin nihai hedefi olmadığına işaret eden Ez-Zindani, bütün Müslümanların birlik olup liderlerinden Filistinlilere destek olacak güçlü bir tavır belirlenmesini istemeleri gerektiğini kaydetti.
Yemen’de yaşayan Mısırlı davetçi Vecdi Ğuneym, Müslümanların liderlerinin yaşananlar karşısındaki tavrını sorgulayarak, “Orduları nerede? Ümmetin kutsallarını korumak için niye hareket etmezler?” diye sordu.
Yahudilerin barış girişimi veya müzakerelerle değil ancak güç karşısında geri adım atacağına değinen Ğuneym, Filistin davası için cihad sancağına sarılmaktan başka çözüm olmadığını söyledi.
Yemenli milletvekili Şeyh Muhammed El-Hazmi ise, Siyonist işgal devletinin gücünü Müslümanların bölünmüşlüğünden ve Batı’dan aldığını belirterek, ümmetin sözü dinlenen alimlerinden liderlere baskı yapmak üzere Müslümanları harekete geçirmelerini istedi.