Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir otelde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Bu gözaltı sonrası, tutuklu El Kaide mensuplarının da kaldığı Rumi hapishanesinin etrafında olaganüstü güvenlik önlemleri alındı. IŞİD geçtiğimiz hafta yayınladığı bir video ile bu hapishaneyi ”özgürlüğüne kavuşturacağını” duyurmuştu.
Beyrut güvenlik kaynaklarına göre, otelde gözaltına alınan kişilerin, Lübnan Meclis Sözcüsü Nebih Berri’ye suikast düzenleyeceklerinden şüpheleniliyor. Beyrut’taki Hamra caddesinde bulunan Napolyon oteldeki şüphelilerin yakalanması için geniş güvenlik önlemleri alındığı, tüm yol ve caddelerin trafiğe kapatıldığı ve ardından operasyonun gerçekleştiği bilgisi verildi.
Gözaltı sonrası, Emel Hareketi’nin Beyrut’ta yapacağı toplantı, partinin lideri ve aynı zamanda Meclis Sözcüsü Nebih Berri’ye dönük tehdit dolayısıyla iptal edildi. Tehdidin içeriği açıklanmadı ancak geçtiğimiz günlerde iki kişinin Berri’nin evinin bulunduğu yerde görüldüğü bu kişilerin suikast için hazırlık yaptığı iddia edildi.