İran’da ‘Uluslararası Anne Kurumu’nun müdürü Gulam Rıza Muhammedi, anneliğin kutsal konumuna vurgu yaparak bu kuruma 75 ülkenin kayıt yaptırdığını ve yakında bu rakamın 100’ü bulacağını söyledi.
Gulam Rıza Muhammedi, dün İRNA’ya verdiği demeçte, Amerika ve AB üyesi ülkelerin bu kuruma üyeliğini yaptıran ilk ülkeler olduğunu belirterek, bu kurumun hedefinin, başta genç nesil olmak üzere toplu anneliğin kutsal makamıyla daha fazla tanıştırmak ve bilgilendirmek ve annelerin toplumda çok saygın rolünün olduğunu tanıtmak olduğunu söyledi.
Gulam Rıza Muhammedi, hedef ve faaliyetlerinin 30 dilde tercüme edilerek anlatıldığını belirterek, bu kurumun ‘Anne’nin mesajı’ adıyla yayınladığı derginin de farsça ve İngilizce olarak ülke dışındaki muhataplarına ulaştırıldığını bildirdi.
