Kamboçya’da 2024’te insan ticareti vakalarına karşı mücadelede artış görülüyor

Kamboçya’dan üst düzey bir yetkili, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2024 yılında 197 insan ticareti ve cinsel istismar vakasına müdahale edildiğini, bunun bir önceki yıldaki 164 vakaya göre yüzde 20 artış olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri ve aynı zamanda Ulusal İnsan Ticaretiyle Mücadele Komitesi’nin (NCCT) daimi başkan yardımcısı olan Chou Bun Eng, yetkililerin geçen yıl 30’u yabancı olmak üzere toplam 273 şüpheliyi tutukladığını ve 523 mağduru kurtardığını söyledi.

NCCT’nin yıllık konferansında yaptığı açıklamada, “Çocuk ticareti veya cinsel istismarında, hem şahsen hem de çevrimiçi olarak kayda değer bir artış yaşandı. 18 yaşın altındaki 230’a kadar mağdur var ve bu, toplam mağdur sayısının yüzde 43,97’sine denk geliyor.” dedi.

Bun Eng, insan ticareti vakalarının dolandırıcılık, işçi anlaşmazlıkları, yasadışı çalışma ve yasadışı göç gibi suçlarla bağlantılı olduğunu söyledi.

Hükümetin, insan haklarına, onuruna ve sosyal adalete saygıyı artırmak amacıyla her türlü insan ticareti ve cinsel istismarı ortadan kaldırmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başbakan Hun Manet, geçen ay yaptığı bir konuşmada, Güneydoğu Asya ülkesinin kaçırma, internet suçu veya insan ticaretinin üssü olmadığını belirterek, bu tür suçların her türlüsüne karşı mücadele sözü verdi.

↑
Exit mobile version