FilistinHaberlerOrtadoğu

Siyonist Yerleşimciler Sair Beldesinin Doğusunda Filistinli Aileye Saldırdı ​

El-Halil kentine bağlı Sair beldesinin doğusunda fanatik Yahudi yerleşimcilerin belde sakinlerinden Yusuf Yunus Kevazibe’ye Vadi Sair bölgesinden geçtiği sırada saldırdıkları bildirildi.

Filistin tv muhabirine konuşan Kevazibe, Yahudi yerleşimcilerin aracını taşladıklarını ve o sırada eşinin ve çocuklarının da aracın içinde bulunduğunu söyledi.

Kevazibe, fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırısı üzerine eşinin ve çocuklarının korkuya kapıldıklarını ifade etti.

Bu arada, El-Halil kentinin Eski Belde semtinde Yahudi yerleşimcilerin dün gece Eş-Şuheda Caddesi’ne çadır kurdukları belirtildi.

Eş-Şuheda Caddesi’nin 20 yıldır işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırısı altında olduğu ve sistematik bir şekilde Filistinlileri göçe zorlama politikasına maruz kaldığı kaydedildi.

İşgalcilerin Eş-Şuheda Caddesi’ne tamamen el koyup caddenin sadece Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılmasını istedikleri, bu planları çerçevesinde önceki akşam Tel Er-Remide Mahallesi’nden Eş-Şuheda Caddesi’ne yeni bir yol açmaya başladıkları bildirildi.

Başa dön tuşu
Bugün 26 Eylül 2023 (40) içerik yüklenmiştir.