
Şam Çevre Kentine bağlı Duma şehri dün akşam; Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’ın yönettiği reform süreci ve kalkınma sürecine destek olarak kalabalık bir yürüyüşe tanık oldu.
Şehir caddeleri ve sokaklarında arabalarla dolaşan Dumalılar; ellerinde ulusal birlik, vatan ve liderine sevgiyi ifade eden pankartlar taşıdılar.
Yürüyüşe katılan ve SANA’ya konuşan Dumalı vatandaş Edip Şeyhani; dış komplo ve fitne planlarına karşı ulusal birliği belirtmek ve vatan sevgisini vurgulamak için katıldıklarını ifade etti.
Dış komplo ve fitne planlarının Suriye’nin ulusal ve milli tutumlarını hedef aldığını belirten Şeyhani; özgür Suriye halkının ulusal tutumlarından ödün vermeyeceğini ve kimsenin bu tutumlara zarar vermesine izin vermeyeceğinin altını çizdi.
Yürüyüşe katılan Semah Şeyhani; halkın reform sürecine desteğini ve liderinin etrafında kenetlendiğini belirtmek için katıldığını belirtirken, dünya kamu oyuna, Suriye halkının ne istediğini çok iyi bildiğini, kimsenin müdahalesi olmadan kendi geleceğini şekillendirme ve yapılandırma gücüne sahip olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi.
Ahmet Zeydan ise; Suriye halkının sahip olduğu ulusal bilinçle ilk anlardan beri dış komplonun hacmini ve tehlikesini ifşa ettiğini ve ulusal tutumlarına daha sıkı bağlandığını ifade etti.