Basınç
-
Basınç
Katı Sıvı ve Gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye bir kuvvet uygularlar. Kuvvetin kaynağı ne olursa olsun birim yüzeye dik olarak…
Devamını Oku » -
Çözeltiler
Çözelti Homojen karışımlara çözelti denir. ÇÖZELTİLERİ SINIFLANDIRMA A- Çözücü ve Çözünene Göre Sınıflandırma 1- Katı-Sıvı Çözeltileri Bir katının bir sıvıda…
Devamını Oku » -
Hal Değiştirme
Bir maddenin katı, sıvı ve gaz halleri arasında geçişler yapmasına hal değiştirme denir. Erime: Bir maddenin katı halden sıvı hale…
Devamını Oku » -
Vakum Nedir?
Boşluk, havasızlık anlamında kullanılan ‘vakum’ terimi çoğu kez yanlış anlaşılır. Normal şartlarda, deniz seviyesinde, vücudumuzun her santimetrekaresi üzerinde l kilogram…
Devamını Oku » -
Yıldırımların Etkileri
Yıldırımın oluşumu ile ortaya çıkan 6 ayrı etkiden söz etmek mümkündür. Bu etkiler; elektrodinamik, basınç, ses, elektrokimyasal, ışık ve ısı…
Devamını Oku » -
Termik Santralın Çalışma Yöntemi
Elektrik enerjisine dönüştürülecek olan termik enerjiyi üretmek için, yakıt bir buhar kazanında yakılır. Buhar kazanı, bir ocak ile bir boru…
Devamını Oku » -
Pascal yasası
Akışkanlar mekaniğinde kapalı bir kapta hareketsiz haldeki akışkan (gaz ya da sıvı ) herhangi bir noktasındaki basınç değişiminin, değerinde bir…
Devamını Oku » -
Türkiye’de dağların ve ovaların oluşumu
1. DAĞ OLUŞUMU (OROJENİK) HAREKETLERİ Bu hareketler dar zamanda, dar olaylar olarak belirir ve tabakaların duruşunu bozarlar. Hareketler yatay ve…
Devamını Oku » -
Türkiye’nin kullandığı enerji çeşitleri
Taşkömürü TÜBİTAK’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin taşkömürü toplam rezervi 1127 milyon ton. 1998 yılında taş kömür üretimi 2.1 milyon ton…
Devamını Oku » -
Nem ve yağış
Nemlilik Nem Yeryüzündeki su kütlelerinden buharlaşan su, atmosferin nemlenmesine yol açar. Atmosferdeki su buharına hava nemliliği de denir. Önemli bir…
Devamını Oku »