İran halkı sabırla ve uyanıklıkla dik durdu.
İmam Seyyid Ali Hamaney’in Danışmanı:
Sahnenin doğru bilgisi çok önemlidir. Başlangıçta Siyonistler, ilk bombalamaların İran ulusunda bir çatlak yaratacağını düşündüler.
Trump da İran halkına iki kez seslendi, ancak İran halkının kendisine duyduğu nefretin boyutunun farkında değildi ve bu açıklamalar, hoşnutsuzluğu daha da artırdı.
İran’ın iç durumunun çökeceğini, dış baskıların İran’ı teslim alacağını sanıyorlardı ama sonuç tam tersi oldu; bütün siyasi akımlar, hatta dışarıdaki bazı muhalifler bile, İran Silahlı Kuvvetleri’nin arkasında durdular, çünkü söz konusu olan ülkenin savunulmasıydı.
İran halkı da bombalamaların yol açtığı sıkıntılara uyanıklıkla, edep ve sabırla göğüs gerdi ve silahlı kuvvetlerle dayanışma gösterdi; bu davranış denklemleri değiştirdi.
Hesaba katılmayan bir diğer önemli husus ise köklü ve medeniyet sahibi milletlerin kriz zamanlarında ülkelerini savunmalarıdır.