İran’ın nükleer başmüzakerecisi Said Celili cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı. Celili cami çıkışında, “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail” sloganları atan Türk haklkıyla kucaklaştı.
İstanbul’da 5+1 ülkeleri ile düzenlenen nükleer zirve toplantılarına katılan İran Milli Güvenlik Yüksek Kurulu Genel Sekreteri ve İran’ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili, cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı.
Sultanahmet Cami hakkında yetkililerden bilgi aldığı öğrenilen Celili, cemaatin dağılmasının ardından camiden çıktı.
Celili’nin camiden çıkışı, “Azerbaycan’daki Tutuklu Müslümanlarla Dayanışma Platformu” isimli grubun, “Azerbaycan’da başörtüsüne özgürlük” konulu protesto gösterisi ile çakıştı.
Grup, tekbirler getirerek “Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail” sloganları attı.
Grubun arasından geçen Celili’de göstericileri eliyle selamladı.
Celili, camiden çıkışta vatandaşlarla selamlaşarak öpüştü ve daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında camiden ayrıldı.