140 Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (17 Haziran Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
İşgal polisi ve özel kuvvetler himayesinde 140 Yahudi yerleşimcinin bu sabah küçük gruplar halinde El-Mağaribe Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya girdiği bildirildi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ve baskın sırasında Yahudi rehberlerden sözde heykel hakkında bilgi aldıkları kaydedildi.
Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.
İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.
