
17. Uluslararası Hüseyni Hademeleri Takdir Etme Zirvesi “Hüseyni kültür, İslami medeniyet ve inkılapçı iradenin modeli” şiarı ile İran’ın Yezd eyaletinin Meybod kentinde çalışmalarına başladı.
Çarşamba günü Meybod kentinde çalışmalarına başlayan 17. Uluslararası Hademeleri Takdir Etme Zirvesi’ne İran, Afganistan, Lübnan, Türkiye ve Almanya başta olmak üzere 23 ülkenin 700 kadar Hüseyni hademe katıldı.
Zirveye katılan Lübnanlı Maruni Hristiyanların kardinalı Antuvan Romosinior, dünyada İmam Hüseyin -s- aşkından daha büyük bir aşk tanımadığını belirtti.
17. Uluslararası Hüseyni Hademeleri Takdir Etme Zirvesi Perşembe günü sona eriyor.
Şia Müslümanların üçüncü İmam’ı Hz. Hüseyin -s- Kerbela savaş meydanında emsalsiz fedakarlığı ile beşeriyeti hür olma ve izzetle yaşama dersi verdi.
İmam Hüseyin -s- Kerbela’da gerçekleştirdiği kıyamı hakkında şöyle buyurmuştu:
Benim amacım İslam karşıtı hükümeti ifşa etmek ve emri maruf ve nehyi münker yapmak ve zulme ve zalime karşı direnmektir.
(Hüseyni hademe: Ömrünü İmam Hüseyin’e -s- adayan insanlara verilen lakaptır)
