Irakİran

Hekim, Bağdat’ın Tahran-Washington arasında arabuluculuk yapması istedi

Irak Milli Hikmet Hareketi Lideri Ammar Hekim, Irak hükümetinin Tahran ve Washington arasında arabuluculuk yaparak, bölgede savaşın önüne geçilmesini istedi.

Abdülaziz Hekim’in ölümünün10. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ağırlama töreninde konuşan Ammar Hekim, ‘Irak hükümeti düşük rol oynamaktansa, arabuluculuk rolünü üstlenmeli ve bölgede olası savaşın önüne geçmelidir’ dedi.

‘İran ve ABD arasında yaşanacak savaşın Irak üzerindeki tehlikelerini biliyoruz. Irak, bölgenin ve savaş alanının tam ortasında yer almış’ diyen Hekim, Irak’ın bu kutuplaşmalardan uzak durması gerektiğinin altını çizdi.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin Tahran ve Washinton arasında arabuluculuk rolünü üstlenmesi gerektiğine değinen Iraklı siyasetçi, İran ve ABD arasındaki tansiyonun Irak için de olumsuz etkileri olacağını belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.