Amerikaİran

Zarif: Amerika İran halkını hedef almıştır

Zarif dün akşam twitter sayfasından paylaştığı mesajda, protez bacağa ihtiyacı olan fakat ailelerinin bu ihtiyacı karşılayacak güçte olmayan çocukların videosunu paylaşarak, “savaş ve müzakere, ön şartlı veya ön şartsız, birlikte olamaz” yazdı.
Bu arada dışişleri bakanı Pazar günü Amerika ABC NEWS haber kanalına verdiği mülakatta, Amerika ile müzakerenin İran’a baskıların sürmesi ile birlikte sonuca ulaşmayacağını vurguladı.
Zarif “bu yöntemin diğer ülkeler ile istek kısa veya uzun vadeli sonuca ulaşabileceğini fakat İran’a hatta kısa vadede veya orta ve uzun vadede karşılığı olmayacağını” belirtti.
Amerika başkanı Donald Trump 8 mayıs 2018 tarihinde tek taraflı ve illegal bir şekilde Bercam nükleer anlaşmadan çekildi ve Amerika hazine bakanlığı da 90 ve180 günlük bir dönemin ardından İran karşıtı tek yanlı yaptırımları tekrar yürürlüğe koydu.
Bu arada Amerika başkanı uluslararası Bercam nükleer anlaşmadan çekilmenin ardından İran ile tekrar müzakere ederek yeni bir anlaşmanın sağlanmasını istedi.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (13) içerik yüklenmiştir.