Uzakdoğu

Tayvan’da Çin yanlısı medya protesto edildi

Tayvan’da on binlerce kişi, Çin yanlısı medya karşıtı gösteri düzenledi.

Taiwan News’de yer alan habere göre, başkent Taipei’de etkili olan sağanağa rağmen Ketagalan Bulvarı’nda toplanan on binlerce kişi, adadaki Çin taraftarı medya organlarını protesto etti.

Aktivist grupların organize ettiği protesto gösterisinde, Tayvan’da giderek etkili olmaya başlayan Pekin yönetimi yanlısı propaganda ve medyaya hakim olan dezenformasyona tepki gösterildi.

Göstericiler, Çin propagandasıyla halkı yanlış yönlendiren medya organlarının yasaklanması amacıyla parlamento ve Tayvan Ulusal İletişim Komisyonuna harekete geçmeleri çağrısı yaptı.

“Kızıl medyaya karşı çık” ve “Tayvan’ın demokrasisini koru” şeklinde sloganlar atan protestocular, Pekin yönetimi ile yakın ilişkisi olmakla eleştirilen Want Want China Times Media Group’un sahibi Tsai Eng-meng’a da tepkilerini dile getirdi.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen da Facebook’tan gösterilere ilişkin yaptığı paylaşımda, “Protestolar, Tayvan halkının medya üzerindeki Çin etkisinden duyduğu endişeyi gösteriyor. Tayvan kamuoyunun, bu probleme yönelik duyarlılığının artacağına inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.