Burhum, İştiyye Hükümetinin Hastane İnşasına Karşı Çıkmasını Eleştirdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İştiyye başkanlığındaki hükümetin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde uluslararası bir hastane inşa edilmesini engelleme çabasını kınadı.
Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (8 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İştiyye hükümetinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sağlık krizini çözmek için uluslararası bir hastane inşası planını engellemeye çalışmasını eleştirerek, sağlık krizinin büyümesine işgal rejiminin uyguladığı abluka ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın yaptırımlarının yol açtığını hatırlattı.
İştiyye hükümetinin politikalarıyla mevcut durumu kökleştirdiğini belirten Burhum, hastane inşasını engelleme girişiminin Gazze halkını boğma ve sıkıntılarını artırma, direnişine darbe vurma çabalarının devamı olduğunu söyledi.
Burhum, Filistin Yönetimi’nin ve İştiyye hükümetinin politikalarının Gazze Şeridi halkını düşündükleri ve yardım etmek istedikleri iddiasının asılsız olduğunu gösterdiğini ifade etti.
İştiyye hükümeti, ateşkes anlaşması kapsamında Gazze Şeridi’nin kuzeyinde inşa edilecek hastanenin Batı Yaka ve Gazze Şeridi arasındaki bölünmüşlüğü insani gerekçeler adı altında kökleştireceğini ileri sürmüştü.
Medyaya yansıyan bilgilere göre, ateşkes anlaşması kapsamında Gazze Şeridi’nin kuzeyinde 40 dönüm üzerinde 16 bölümden oluşan büyük bir hastane inşa edilecek.
