HaberlerİranOrtadoğu

Bercam komisyonu Viyana’da olağanüstü toplanıyor

Bercam nükleer anlaşmasının uygulanmasını gözetlemek üzere kurulan ortak komisyonun Pazar günü Viyana’da olağanüstü bir oturum düzenleyeceği açıklandı.

Bu oturum ortak komisyon geçen ay Dışişleri Bakanı Yardımcıları ve Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Yardımcısı düzeyinde bir oturum düzenledikten sonra düzenleniyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi olağanüstü oturumun amacını İran ve 4+1 Dışişleri Bakanları ve Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu’nun oturumunun hazırlık çalışması şeklinde açıkladı.

Bercam ortak komisyonu, İran İslam Cumhuriyeti geçtiğimiz günlerde anlaşmadaki bazı yükümlülüklerini askıya alma kararı doğrultusunda ikinci adımını atarak uranyum zenginleştirmede yüzde 3.67 seviyesini aştığı bir sırada olağanüstü oturum düzenliyor.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.