İranYemen

İran Suud hükümetinin saldırısını kınadı

Suud ittifakına bağlı savaş uçakları Pazartesi günü Yemen’in kuzeyinde Saade eyaletinin Katabir bölgesinde bir pazara hava saldırısı düzenledi; saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı; yaralıların arasında 11 çocuk bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi Salı günü yaptığı açıklamada bu tür barbarca ve insanlık dışı saldırıları kınayarak, Yemen’e saldıran güçler Yemen milletine dayattıkları yıkıcı savaşın üzerinden dört yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Yemen’i yıkmaktan başka hiç bir kazançları olmadığını, şimdi ise siyaset ve savaş meydanlarında hezimetlerini masum çocukları, kadınları ve siviller katlederek telafi etmeye çalıştıklarını belirtti.

Sözcü Musevi ayrıca uluslararası camianın Yemen’e dayatılan insanlık dışı savaşta işlenen savaş suçları karşısında sessizliğini eleştirerek, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri saldırgan güçlere silah satarak bu tür cinayetlere ortak olduklarını ve bu konuda hesap vermeleri gerektiğini kaydetti.

Suud rejimi Amerika, BAE ve diğer bazı ülkelerin destekleri ile Mart 2015’te Yemen topraklarına saldırdı ve bu ülkeye karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı. Suud rejimi ve müttefiklerinin dayattığı bu savaşta şimdiye kadar 16 bin Yemenli hayatını kaybetti, on binlerce Yemenli yaralandı ve milyonlarca Yemenli mülteci durumuna düştü.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Haziran 2026 (8) içerik yüklenmiştir.