
Yemen inkılabı yüksek komitesi başkanı, Birleşik Arap Emirliği’nin Yemen’de savaşmak yerine kendi halkının demokratik hakları ve isteklerine dikkat etmesini istedi.
Muhammed Ali Husi yaptığı açıklamada, “Birleşik Arap Emirliği’nin Yemen’e özgürlüğü savunmak için saldırdığını iddia ettiğini, fakat bu iddiaya rağmen Birleşik Arap Emirliği halkının gerçek özgür bir seçime katılma ve özgürlük hakkından yoksun olduklarını” söyledi.
Bu arada Yemen halkçı komiteleri ve ordu güçlerinin keskin nişancıları Hice ilinde Herz’in güneyi ve Hayran bölgelerinde saldırgan Suudi koalisyon güçlerinden 9’unu öldürdü.
Suudi Arabistan ve müttefikleri mart 2015’ten itibaren Yemen’e başlattıkları saldırı sonucu ülkenin tüm altyapısı enkaza dönüşürken 16 bini aşkın Yemenli öldü ve milyonlarcası mülteci duruma düştü, halkın büyük çoğunluğu bulaşıcı hastalıklar ve açlıktan dolayı yaşam mücadelesi veriyor.
