Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal Güçleri El-Halil’in Kuzeyinde Filistinlilere Ait Evi Yıktı

İşgal güçleri bu sabah (3 Ekim Perşembe) El-Halil kentinin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Filistinli aktivist Muhammed Avad, işgal güçlerinin El-Halil-Kudüs karayolunda yer alan inşaat halindeki bir evi yıktığını ve Vadi Eş-Şeyh bölgesinde bulunan evin Muhammed El-Allami isimli Filistinliye ait olduğunu söyledi.

Avad ayrıca işgal güçlerince yıkılan inşaat halindeki evin 150 metrekare genişliğinde olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin El-Halil-Kudüs karayolu üzerinde bulunan evleri ve arazileri hedef aldığı, Filistinlilere ait evleri yıktığı ve arazilere el koyduğu belirtildi.

Uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olmasına rağmen Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki topraklarda yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren işgal yönetimi Filistinli ailelere yeni konut inşa etmeleri veya mevcut konutlarını genişletmeleri için inşaat izni vermezken, mevcut evlerini ve işyerlerini de ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (26) içerik yüklenmiştir.