Kemalvendi: Bercam’da yükümlülüklerinin askıya alınması sürecek

İAEK Sözcüsü Behruz Kemalvendi Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesi ve Avrupalı tarafların sözünü tutmamasına işaret ederek, Bercam’da yükümlülüklerinin askıya alınması sürecek, dedi.
Tahran’da nükleer hukuk kursunun açılış töreninde konuşan İAEK Sözcüsü Behruz Kemalvendi şöyle ekledi:
İran İslam Cumhuriyeti’nin Bercam’daki bazı yükümlülüklerini askıya alma kararı, Amerika’nın bu anlaşmadan çekilmesi ve Avrupalı tarafların sözünü tutmaması ve ayrıca haklarla yükümlülüklerin arasında denge oluşturulması için aldığı karardır.
Sözcü Kemalvendi şöyle devam etti:
Eğer Avrupalı taraflar İran’dan Bercam’ı tam olarak uygulamasını istiyorsa, o zaman kendi yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekir.
İAEK Sözcüsü Kemalvendi ayrıca İran ve AB arasında nükleer iş birliğine işaret ederek şöyle dedi: Tüm sorunlara ve sıkıntılara rağmen Bercam’ın üçüncü ekinde yer alan ilgili projelerin üzerinde iş birliği durumu Tahran ve Brüksel arasında devam ediyor.
5. dönem nükleer hukuk kursu Cumartesi günü nükleer uzmanlar, hukukçular ve yetkililerin katıldığı törenle çalışmalarına başladı.
