Filistinİşgalci İsrail Rejimi

İşgal Güçlerinin Baskın Düzenlediği Evde Birçok Kişi Boğulma Tehlikesi Atlattı

İşgal güçleri dün gece Kudüs kentinin doğusundaki Hızma beldesinde bir eve baskın düzenleyerek göz yaşartıcı bomba attı ve ev sakinlerinden bazılarının boğulma tehlikesi geçirmelerine sebep oldu.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Hızma beldesi merkezindeki Şehit Muhammed Fethi Kenan Mahallesi’nde bir grup gencin peşine düştüğünü söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Şehit Kenan’ın ailesine ait eve göz yaşartıcı bomba attığını ve evin camlarının kırıldığını, aile fertlerinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ve tedavi için hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin eve attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirenler arasında henüz bir yaşını doldurmayan bir bebeğin de olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin son iki hafta içinde Kudüs’e bağlı Hızma beldesi ve çevresinde baskınlarını yoğunlaştırdığı, belde girişlerinde geçici kontrol noktaları oluşturduğu kaydedildi.

Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri her gün Batı Yaka ve Kudüs’te özellikle gece geç saatlerde ve sabahın ilk saatlerinde baskınlar düzenliyor.

Baskın düzenlediği bölgelerde evlerde ve işyerlerinde arama yapan işgal güçleri, evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor ve ev sakinlerine kötü muamelede bulunuyor.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.