Lübnan

ABD Ve Suud Destekli Fitneci Said Hariri’den Yine Tahrikkâr Açıklama: Kurulmaya Çalışılan Hükümet Basil’in Hükümeti Olacak

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, başkent Beyrut’taki evinde gazeteciler ile görüşmesinde, Hassan Diyab’ın kurmaya çalıştığı kabine ve Hizbullah’ın siyasi müttefiği olan Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketinin lideri Dışişleri Bakanı Cibran Basil’e yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Meclis’te 21 milletvekiliyle Sözde Sünnileri temsilen en büyük siyasi bloku oluşturan Müstakbel Hareketi olarak Diyab’ın kurmaya çalıştığı hükümette yer almayacaklarını yineleyen Hariri, “Cibran Basil’in hükümeti olacak. Bu kabinede olmayacağımı tekrar ediyorum, güvenoyu da vermeyeceğim.” diye konuştu.

Hariri, Diyab’ın hükümeti kurma konusunda başarısız olması halinde fikrinin değişme ihtimaline ilişkin ise “Basil gitsin bir çare bulsun. Düzelmedikleri sürece ben bu tür insanlarla (Basil) daha çalışmam. Konuşmaları ırkçı, davranışları ise anayasayı aşıyor. Ve bunu bir bakış açısı olarak yansıtıyorlar.” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 13 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.