
İsrail işgal yönetimi Kudüs’ün taşrasında yer alan Cebelu’l-Mukebbir bölgesinde bir Kudüslüyü, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle evini kendi eliyle yıkmaya zorladı.
Kudüslü Mahir Nassar’ın verdiği bilgilere göre işgal belediyesi kendisine evini yıkması için birkaç gün süre tanıdı. Aksi takdirde evi kendisinin yıkacağını ve 80 bin şikel mali ceza uygulayacağını bildirdi.
Nassar kendisinin evine ruhsat almak için çok uğraştığını ancak belediyenin 35 bin şikellik bir inşaat ihlali olduğu iddiasıyla ruhsat vermediğini sonra da yıkılmasına dair nihai karar çıkardığını belirtti. Nassar, evde aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin ikamet ettiğini ve bunların tümünün kış gününde evsiz bir şekilde ortada kaldıklarını ifade etti.
