ABD’de koronavirüs vakası 70’e yükseldi

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, yakın dönemde yurt dışına seyahat etmemiş veya bilinen başka bir hastayla temasta bulunmamış kişide Kovid-19 görüldüğünü bildirdi.
Merkezin açıklamasında, vakanın, hastalığın halk arasında kontrolsüz yayıldığının işareti olabileceği uyarısında bulunuldu. Açıklamada, San Francisco şehrinin kuzeydoğusundaki Solano ilçesinde yaşayan hastanın Sacramento’da bir hastanede müşahede altına alındığı ve hastayla temas kurmuş kişilerin araştırıldığı ifade edildi.Hasta, ABD’de görülen 70’nci yeni tip koronavirüs vakası oldu.
ABD’de Kovid-19 bulaşan ilk 14 hasta, salgının ortaya çıktığı Çin’in Vuhan kenti ve çevresine seyahat etmiş kişiler ve eşleriydi. Ardından ABD hükümetinin Vuhan’dan tahliye ettiği ABD vatandaşları arasından 3, Japonya’daki Diamond Princess yolcu gemisinden tahliye edilenler arasındaki 42 kişide de yeni tip koronavirüs görülmüştü.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koronavirüsün 50’yi aşkın ülkeye yayıldığını, vaka sayısının 85 bin 400’ü, ölü sayısının ise 2900’ü aştığını açıkladı.
Çin’in ardından 3.730’e ulaşan vaka sayısı Güney Kore başı çekiyor. Burada şimdiye dek 21 ölüm kayda geçti. En fazla vakanın tespit edildiği Daegu kentinin dezenfekte edilmesi için askerler Cumartesi günü göreve çağrıldı.
Koronavirus endişesi nedeniyle son bir haftada küresel piyasalar yüzde 11 değer kaybetti.
Bunun 2008 krizi sonrasındaki en büyük değer kaybı olduğu belirtiliyor.
