Afrika
Etiyopya Dışişleri Bakanı Gedu Andargachew: Mısır, Hedasi Barajı müzakerelerini tıkıyor

Etiyopya Dışişleri Bakanı Gedu Andargachew, Mısır’ı, Hedasi Barajı müzakerelerini tıkamaya çalışmakla suçladı.
Andargachew, Mısır, Sudan ve Etiyopya arasında devam eden müzakerelerin 5’inci günü sonunda yerel basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
“Mısır, müzakerelerde talep ettiği her şeyi almak istiyor, ancak karşılığında hiçbir şey vermeye hazır değil” diyen Gedu Andargachew, Mısır’ın sadece kendi çıkarları üzerinde durmasının görüşmeleri sekteye uğrattığını söyledi.
Andargachew, Mısır’ın her zaman olduğu gibi bir ayağının görüşmelerde, diğer ayağının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde olduğunu ifade ederek, “anlaşma olmaksızın Etiyopya’nın barajı dolduramayacağı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
