Filistinli 4 esir açlık greviyle mücadelesine devam ediyor

Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli 4 esir, haksız yere işgal güçleri tarafından tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla başlattıkları açlık grevine devam ediyor.
Filistin Esirler Cemiyeti’nden bugün (28 Ağustos Cuma) yapılan açıklamaya göre, 4 esirden ilk olarak 33 gün önce açlık grevine başlayan Ceninli Mahir el-Eğres, işgal cezaevleri idaresi tarafından sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle “Remle” cezaevi revirine sevk edildi.
Cenin sakinlerinden esir Mahir el-Eğres 33, Ramallah’tan esir Muhammed Vahit Vahdan 24, esir Musa Zehran 22, Beytüllahim’den esir Abdurrahman Şeyibat ise 9 gündür zorlu sağlık koşulları altında açlık grevine devam ediyor.
Özellikle son günlerde sudan başka bir şey tüketmemeye başlayan esir Mahir’in, çektiği acılardan ötürü hareket etmesi zorlaşarak sağlık durumu ciddileşti.
Ramallah’ın Deir Ebu Meşal köyü sakinlerinden olan ve daha önce 5 yıl zindanda yatan 53 yaşındaki Musa Hasan Zehran 7 Temmuz’da, şu an Ofer Zindanında olan Ceninli 49 yaşındaki Mahir el-Eğres ise 27 Temmuz’da tutuklandı.
Açlık grevine girdiğini duyurduktan sonra İsrail işgal güçleri tarafından Nakap Çöl Hapishanesi’nden tek kişilik zindan hücresine nakledilen ve daha önce 4 yıl içerde tutulan 30 yaşındaki Abdurrahman Şeyibat 5 Haziran’da tutuklandı.
