İran

İran’ın en büyük transformatörü hizmete girdi

İranlı uzmanların yapımını gerçekleştirdiği en büyük yerli transformatör Savuna Bakanı General Emir Hatemi’nin katıldığı törende hizmete girdi.

General Hatemi, İranlı uzmanların yapımını gerçekleştirdiği 400 megavolt amper gücünde en büyük yerli transformatörün hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan General Hatemi, bu devasa cihazı üreten Zencan Transfo firması bilim temelli firmalardan biri olduğunu ve ilk kez bu güçte bir trasformatörü ürettiğini, bu cihaz sanayi sektörünün hizmetinde olacağını belirtti.

Düşmanlar İslami nizama darbe indirme peşinde olduğunu belirten General Hatemi, düşmanın zorbalığına karşı tek çare çaba harcamak ve ülkeyi dıştan bağımsız hale getirmek olduğunu vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 10 Haziran 2026 (7) içerik yüklenmiştir.