İranYemen

Yemen İran’dan traktör fabrikası istedi

Yemen’in Tahran Büyükelçisi İbrahim Deylemi İran’dan ülkesinde traktör fabrikası inşa ederek Yemen’in tarım sektörünün gelişmesine yardımcı olmasını istedi.

Yemen Büyükelçisi Deylemi Tebriz kentinde traktör fabrikasını ziyaretinin kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yemen İran İslam Cumhuriyeti’nde kardeşlerinden bu fabrikada üretilen traktörleri Yemenli iş adamlarına vermesini ve böylece Yemen’de tarım sektörünün gelişmesine katkı sağlamalarını istediğini belirtti.

Yemen zalimane kuşatma ve namertçe yaptırımların altında bulunduğunu belirten Büyükelçi Deylemi, kuşatma ve yaptırımların yüzünden her türlü ithalat imkanı çok kısıtlı olduğunu, bazı ürünlerin Yemen halkının eline ulaşması için bazen iki yıl beklemek zorunda olduklarını kaydetti.

Yemen Büyükelçisi Deylemi, Yemen halkı tüm bu sorunlara rağmen hedeflerine ulaşma doğrultusunda adım atmaya devam ettiklerini vurguladı.

Tebriz traktör fabrikası Başkanı Ebulfetih İbrahimi de bir açıklama yaparak başta traktör olmak üzere Yemenli çiftçilerin mekanize tarım alanında ihtiyaçlarını karşılamaya ve her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti. İbrahimi, satış konusunda da fabrika bir kaç yıllık süre içerisinde karşı tarafın yedek parça ihtiyacını temin edebileceğini ve her türlü muhtemel sorunlarını çözebileceğini ifade etti.

İran’ın traktör firması Tebriz kentinde çeşitli traktörlerin yanı sıra kamyonet ve yedek parça üretiyor.

Başa dön tuşu
Bugün 11 Haziran 2026 (26) içerik yüklenmiştir.