İran’da Elektrik Trafoların Yağının Kimyasal Arıtma Cihazının Yerlileştirilmesi

İran İslam Cumhuriyeti elektrik trafoların yağının kimyasal arıtma cihazını yerlileştirerek bu cihazı dünyada üreten beşinci ülke konumuna geldi.
İran’ın Horasan bölgesi elektrik dağıtım şirketi genel müdürü Rıza Riyahi Cumartesi günü Meşhet kentinde elektrik trafoların yağının kimyasal arıtma cihazının tanıtım töreninde bu cihazın İranlı bilgi ve bilim tabanlı şirketler tarafından üretilmesine değinerek şöyle bir açıklamada bulundu:” İran bu cihazı yaparak, Ukrayna, Avusturya, Kanada ve Amerika’nın ardından bu alanda beşinci ülke olarak kendine yeter duruma geldi. ”
Tam otomatik kontrolü sağlayan, trafoların elektriğinin kesilmesini gerektirmeyen, tamamen yerli ve kaliteli, çevreye uyumlu ve kirletici gazları azaltan, standartlara uygun trafo yağının parametrelerini iyileştiren, kolayca çalıştırılan ve kurulan, internet üzerinden arızaları belirleyen bu cihaz birçok avantajlı ve olumlu noktaya sahiptir.
