İran
Ayetullah Reisi: Fahrizade cinayetinin bedeli, İsrail lekesinin bölgeden silinması olacaktır

Şehit Fahrizade cinayeti ile ilgili açıklama yapan Ayetullah Reisi bu cinayeti kınayarak, Fahrizade ülkenin nükleer teknolojisinde iktidar yaratan bir bilim adamı ve ilerleme kahramanı olduğunu belirtti.
Bu hain suikasti tasarlayan terör hamileri, cinayeti işleyenlerden daha da habis olduklarını kaydeden Ayetullah Reisi şöyle ekledi:
Bu suikastin tasarlayanlar ve hamileri, ilk önce yaptırım dayatan ve daha sonra da kravat takıp müzakere masasına oturan ve bir başka yerde sokakta silah çekip insanları öldürenlerdir.
Ayetullah Reisi ayrıca bu cinayeti işleyenler ağır bedel ödeyeceklerini, bu bedell ise bölge coğrafyasında necis leke İsrail’in silinmesi olacağını, bu, ilahi vaatlerden biri olduğunu vurguladı.
