AvrupaArabistanİran

Suudi dışişleri bakanı İran karşıtı iddialarını tekrarladı

Suudi Arabistan dışişleri bakanı, Moskova’da Rus mevkidaşı ile düzenlenen basın toplantısında İran’a karşı boş ve temelsiz iddialarını tekrarladı.

Faysal bin Ferhan Al-i Suud Moskova’da Sergey Lavruf ile düzenlenen ortak basın açıklamasında İran’a karşı boş iddialarını tekrarlarken sözde “Suriye krizinin çözümü çalışmalarında İran’ın taş atmasının sona ermesini” istedi.

Faysal bin Ferhan Al-i Suud’un da aralarında olan Arabistan yetkilileri uzun süreden beri Amerika ve Siyonist yetkililerin izinde, İran’a karşı yalan iddialarda bulunuyor.

İran İslam Cumhuriyeti bölgede direniş cephesinin en temel üyelerinden biri olarak, Amerikan-siyonizm- Suudi ekseni ve komplolarına karşı yer alıyor.

Arabistan’ın Yemen’e karşı açtığı savaşta şimdiye kadar en az 16 bin Yemenlinin ölümü, on binlercesinin yaralanması ve milyonların avare olmasına neden olmuştu.

Başa dön tuşu
Bugün 27 Haziran 2026 (35) içerik yüklenmiştir.