Taht Revançi: Aldatma, İsrail’in dış politikasının temel unsurlarından biridir

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, aldatma ve baskıyı Siyonist rejimin dış politikasının temel bir unsuru olarak gördüğünü ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bu tür tehditlere karşı kendini savunma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.
İRNA’ya göre, Mecid Taht Revançi, dün BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin konulu sanal toplantısında yaptığı konuşmada, ırkçı İsrail rejiminin son beş yıldır 2231 sayılı Güvenlik Konseyi Kararını açıkça ihlal ettiğini, “Aldatma ve baskı”nın siyonist İsrail’in dış politikasının temel unsurları olduğunu söyledi.
Taht Revançi, “Filistinlilere yönelik gaddarlıklarını ve suçlarını örtbas etmek ve bölgedeki istikrarı bozucu eylemleri gizlemek için kullanılıyorlar, bu nedenle konsey ırkçı İsrail rejiminin kötü niyet ve yalanlarından haberdar olmalı” dedi.
İranlı yetkili konuşmasında ayrıca şöyle dedi: “Kendimizi savunmada ve bugün ırkçı İsrail rejimi temsilcisinin BM Şartı’nın 2. maddesini açıkça ihlal ederek oluşturduğu tehdit de dahil olmak üzere her türlü tehdide güçlü bir şekilde cevap verme hakkımızı saklı tutuyoruz ve elbette Güvenlik Konseyi buna karşı çıkmalıdır’.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi, dünyanın en uzun krizi olan Filistin meselesinin, BM’nin kurulmasından bugüne kadar Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi’nin gündeminde yer aldığını hatırlatırken, Güvenlik Konseyi’nden Filistin Meselesi’ni sona erdirmesini, Filistin içinde ve dışında milyonlarca ezilen Filistinlinin temel haklarını desteklemesini ve işgalci İsrail’e karşı ciddi mücadele edilmesini istedi.
Taht Revançi, Güvenlik Konseyi’nin görevlerini yerine getirememesinin, ABD’nin uluslararası hukukla çelişen ırkçı İsrail rejimine tam ve sistematik desteğinden kaynaklandığını söylemeye gerek olmadığını hatırlattı.
