İran

500 yabancı basın mensubu İran seçimlerini yansıtacaktır

Cuma günü Tahran’da düzenlenecek 13. Cumhurbaşkanlığı seçimleri dünya genelinden 500 gazeteci tarafından dünyaya duyurulacaktır.

İran Kültür ve İslami İrşad Bakan Yardımcısı Muhammed Hodadi, koronanın neden olduğu kısıtlamalara rağmen dünya genelinden 500 yabancı basın mensubunun seçimlerin haberlerini dünyaya yansıtacaklarını söyledi.

Bu basın mensuplarının 39 ülkeden olduğunu ifade eden Hodadi, basın mensuplarından 336 kişinin Tahran’da mukim olduğunu ve 160 basın mensubuna da gazeteci vizesi verildiğini söyledi.

Seçimleri 37 uluslararası televizyon kuruluşu, 28 gazete, 8 haber ajansı, 6 radyo kanalı ve 5 dergi ile haber sitesinin dünyaya yansıtacağını ifade eden Hodadi, Japonya 25 gazeteci ile ülkelerin başında yer alırken, Fransa, Katar, İtalya, Amerika sırasıyla, 24, 18, 15 ve 12 gazeteci ile sonraki sıralarda yer aldıklarını söyledi.

Hodadi, gazetecilerin gerekli izinleri alarak sandık başlarında bulunabileceklerini ayrıca seçim öncesi ve sonrasında Tahran dışına çıkabileceklerini söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Haziran 2026 (19) içerik yüklenmiştir.