Haberler

Şehit Kasım Süleymani’nin öldürülmesi, bir devlet terörüdür

İnsan Hakları Konseyi İran Büyükelçisi İsmail Begayi Hamane, General Süleymani’nin ABD tarafından terör edilmesinin, devlet terörü olduğunu hatırlatarak bunun hukuk önünde de hesabının sorulacağını hatırlattı.

47. İnsan Hakları Konseyinde bir konuşma yapan Hamane, “ General Süleymani, IŞİD terörü ve işgale karşı gerçek bir insan hakları savunucusuydu ve kendisinin terörü vahşi,, başına buyuruk, adaletsie ve yasa dışıydu. Bu uluslararası barış ve cinayeti tehdit eden uluslararası cinayetti” diyerek şöyle ekledi: “ Bu terör olayında ABD’nin  parmağı, teröre iştirak edenlerin şahsi sorumlulukları ve bu cinayet emrini verenin cinayetteki şahsi sorumlulukları apaçık ortada”  dedi.

  İran halkının General Süleymani’yi bir sembol ve ideal bir asker olarak gördüğünü belirten Hamane, aynı zamanda bölge ülkeleri halkının da IŞİD karşısında geleceğini ve güvenliğini General Süleymani sayesinde kazandığını; İran ve bölge halkının bu korkunç terör karşısında adalet talebinden asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Haziran 2026 (25) içerik yüklenmiştir.