İşgal polisi Nakab’ın Atraş köyünde üçü kadın 16 Filistinliyi gözaltına aldı

Siyonist işgal rejiminin polisleri bugün (11 Ocak Salı), Filistin’in 1948’de işgal edilmiş kısmının güney kesiminde yer alan Nakab bölgesindeki El-Atraş köyüne baskın düzenleyerek 3’ü kadın 16 Filistinliyi gözaltına aldı.
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal polisi Nakab bölgesinde geniş çaplı bir gözaltı kampanyası başlattı. Hedef alınan yerler arasında, işgal rejimi tarafından resmen tanınmayan El-Atraş köyü de yer alıyor.
Bölge ahalisinin verdiği bilgilere göre işgal polisi bugün köye baskın düzenleyerek ahaliye plastik mermilerle ve ses bombalarıyla saldırdı. Sonra da onların arazilerinin tahrip edilmesini engelleme çabalarını durdurmak için insanları tek tek toplayarak polis arabalarına götürmeye başladı.
İşgal güçlerinin sabahleyin de köylülerin işgal rejiminin bu köyü tamamen haritadan silme ve ahalisini göçe zorlama çabalarına karşı kurduğu dayanışma çadırını yıktıkları ve ahalinin arazilerine gitmelerini engelledikleri haber verildi.
İsrail işgal rejimi En-Nakab’daki Filistinlileri nüfusa kaydetmeyip buranın asıl yerlileri durumundaki bu insanların bölgenin ahalisinden olmadıklarını ileri sürerek kendilerini oradan çıkarmaya çalışıyor. Bu yüzden işgal polisi sürekli onları takip ediyor. Zaman zaman köylerini basarak bütün meskenleri yerle bir etmek suretiyle onları oradan çıkmaya zorluyor. Ancak işgal rejiminin tüm zorlamalarına rağmen Nakab bölgesindeki Filistinliler yurtlarında kalmak için mücadelelerini sürdürüyorlar.
