Suriye

Suriye’nin Afrin kentine ABD destekli Kürt militanlar havan topu saldırısı düzenlendi

Suriye’deki ABD destekli Kürt militanlar, havan toplarıyla Afrin şehrini hedef aldı.

El-Meyadin kanalına göre, Perşembe günü Suriye’nin Halep eteklerinde Kürt kenti Afrin’e ABD destekli havan topu saldırısında üç kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

ABD’ye bağlı Suriye Demokratik Kürt Güçleri (SDG) ve Türkiye tarafından desteklenen unsurlar, Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusunda yasadışı bir şekilde bulunuyor ve ülkenin petrol kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra, Suriye’deki Suriyeli sakinlere ve güçlere karşı harekete geçiyor.

Suriye’nin kuzeydoğusundaki şehirlerdeki insanlar, kaos, adam kaçırma, cinayetler ve Kürt demokratik güçlerinin bu bölgelerdeki acımasız eylemlerini protesto etmek için defalarca protesto gösterisi düzenledi.

Suriyeli yetkililer, ABD’nin Suriye’deki eylemlerinin “işgal” teşkil ettiğini defalarca vurguladılar.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.