Amerika

Bahadori Cehrumi: ABD hükümetinin insan hakları ihlalleri konusunda kötü bir sabıkası var

İran hükümet sözcüsü, Amerika hükümetinin İranlı bir sanatçının (şarkıcı) ülkeye girmesini engellemekle, her koşulda İran “halkına” düşman olduğunu gösterdiğini söyledi.

Muhabirimizin verdiği habere göre, hükümet sözcüsü Ali Bahadori Cehrumi, Twitter hesabından paylaştığı bir yazıda, ”uluslararası hukuku ve insan haklarını ihlal konusunda açık bir sabıkası bulunan ABD hükümeti, hüsnü niyet iddiasında bulunurken; İran aleyhinde yeni yaptırımlar getirmesi ve İranlı bir şarkıcının asılsız iddialarla giriş yapmasını engellemesi, her koşulda İran “halkına” düşman olduğunu bir kez daha göstermiştir.” dedi.

İranlı sanatçı Alirıza Gorbani, Nevruz konserinde sahne almak için Los Angeles’ın banliyösü Irvine’e gidiyordu, ancak Kanada’daki Toronto Havalimanı’ndaki ABD Sınır Devriyesi görevlileri Gorbani’nin seyahat etmesini engelledi.

ABD Sınır Devriyesi görevlileri, vize onay aşamasını geçip uçağa binen Alirıza Gorbani’yi indirdi ve dört saatlik sorgulamanın ardından vizesi iptal edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, Washington’un İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanca eylemlerinin ardından Çarşamba akşamı birkaç İranlı kurum ve kişiyi de yaptırım listesine aldı.

ABD’nin İran vatandaşlarına yönelik yeni yaptırımları, Joe Biden yönetimindeki yetkililerin geçtiğimiz günlerde Viyana müzakerelerinde yaptırımların kaldırılması için İran ile bir anlaşmaya varılması konusunda çeşitli iddialarda bulunmaları üzerine geldi.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (13) içerik yüklenmiştir.