İşgalci İsrail RejimiFilistin

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskınında çok sayıda Filistinli yaralandı

Fanatik Yahudi cemaatlerinin Yahudilerce kutsal kabul edilen Hamursuz Bayramı (Pesah) münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısına katılacak Yahudi yerleşimcileri korumak üzere bu sabah (17 Nisan Pazar) Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen işgal güçleri çok sayıda Filistinliyi yaraladı ve gözaltına aldı.

Kudüs’teki Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin El-Esbat Kapısı bölgesinde ve Mescid-i Aksa çevresinde bulunanlara işgal güçlerinin saldırısı sonucu yaralanan 17 kişiye müdahalede bulunduğunu ve yaralılardan 5’inin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Filistin TV muhabiri, çok sayıda işgal polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek itikaftaki cemaate ve baskınlara karşı nöbet tutanlara saldırdığını, üç genci gözaltına aldığını, yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, Yahudi yerleşimcilerin rahatça baskın düzenleyebilmeleri için Mescid-i Aksa’yı boşaltmaya çalıştığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Kubbetu’s-Sahra Namazgâhı kapılarında kadınları darp ettiği, cemaati namazgâhın içine girmeye zorlayarak kapılarını kapattığı, İslami Vakıflar Dairesi çalışanlarını da tehdit ederek bulundukları bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Ekim 2026 (10) içerik yüklenmiştir.