
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Washington’un Fransa, Almanya ve İngiltere ile birlikte önümüzdeki hafta İran karşıtı bir karar çıkaracağını doğruladı.
Fars Haber Ajansı’na göre; ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, Washington’un IAEA Yönetim Kurulu’nun İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile tam işbirliğini gerektiren bir kararı üzerinde İngiltere, Fransa ve Almanya ile birlikte çalışma niyetinde olduğunu söyledi.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu toplantısının önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılması planlanıyor.
Amerika Birleşik Devletleri ve Nükleer Anlaşma’nın üç Avrupa üyesi ülkesi (Almanya, Fransa ve Birleşik Krallık), İran’ı “IAEA ile işbirliği yapmadığı” iddiasıyla eleştiren bir karar yayınlamayı planlıyor.
Bu arada; İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Said Hatibzade, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, “Nükleer Anlaşma’nın bir numaralı düşmanı olarak ırkçı İsrail rejimi NPT’yi reddediyor ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki tek nükleer silah sahibidir ve bütün dünya bu gerçeği biliyor.” dedi.
Hatibzade, “Üç Avrupa ülkesinin ve ABD’nin kasten uykuya dalma siyasetinin bırakmasının zamanı geldi. Ya diplomasi seçeneğini ya da tersini seçebilirler.” dedi.
