İran

Emir Abdullahiyan: Avrasya Ekonomik Birliği ile serbest ticaret anlaşması nihaileşiyor

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan D-8 Bakanlar Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Avrasya Ekonomik Birliği ile serbest ticaret anlaşmasının yakında nihaileşeceğini belirtti.

Bakan Emir Abdullahiyan bugün video konferans yöntemiyle düzenlenen D-8 Bakanlar Konseyi’nin 20. toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomik diplomasi ve komşular ve Müslüman ülkelerle ilişkileri derinleştirmenin İran İslam Cumhuriyeti’nin dış politikasından olduğunu belirtti.

Emir Abdullahiyan, D-8’ler gibi örgütler ve mekanizmaların güçlendirilmesinin İran için büyük önem arz ettiğine işaretle, İran’ın her daim gelişmekte olan ülkelerin etkin bir uluslararası ekonomik düzenin gerçekleşmesi için toplu çapalarını desteklediğini kaydetti.

Emir Abdullahiyan, ekonomik entegrasyon ve ticari ilişkilerde de serbest ticaret temellerini kurmakta olduklarını, yakında Avrasya Ekonomik Birliği ile serbest ticaret bölgesi anlaşmasının nihaileşeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı, ABD’nin yasadışı girişimleri ve yaptırımlarına rağmen İran İslam Cumhuriyeti’nin yerli imkan ve iradesiyle kayda değer ve büyük başarılara imza attığını söyledi.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Haziran 2026 (40) içerik yüklenmiştir.