İşgalci İsrail RejimiFilistin

Direnişçiler El-Halil’in güneyinde işgal güçlerinin mevzisine ateş etti

Filistinli direnişçiler dün (30 Ekim Pazar) akşam saatlerinde Filistin’in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin güneyinde işgal güçlerinin askeri mevzisine ateş etti.

İşgal güçlerinin eylemden sonra El-Fevvar Mülteci Kampı’nın ana giriş kapısını ve Doğu Dura şehrinin girişini trafiğe kapattıkları haber verildi.

Ateş açma eyleminden sonra olayın gerçekleştiği yerin civarına çok sayıda işgal askeri yayılarak eylemi gerçekleştiren direnişçileri ele geçirmek amacıyla arama yapmaya başladı.

Söz konusu ateş açma eylemiyle birlikte 24 saatlik süre içinde gerçekleştirilen direniş eyleminin sayısının 34 olduğu belirtildi. Bunların içinde El-Halil’de Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi civarında Muhammed El-Ca’beri’nin gerçekleştirdiği 1 yerleşimcinin ölümüne, 5 yerleşimcinin yaralanmasına sebep olan silahlı saldırı eylemi ile Kudüs’ün El-Ayzeriyye beldesi ahalisinden Berekat Udeh’in El-Ağvar bölgesinde gerçekleştirdiği ve 5 işgalci askerin bir de yerleşimcinin yaralanmasına sebep olan iki yerde araçla çarpma eylemi de yer alıyor.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.