Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden 65 kişi arasında gazeteciler de var

İsrail’in Gazze Şeridi’ne son 24 saatte düzenlediği saldırılarda en az 65 Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail’in hava saldırılarında iki Filistinli gazeteci öldürüldü. Bunlardan biri de El Cezire muhabiri Hossam Şabat’tı.
İsrail ordusu, Kuzey Gazze’de yeni zorunlu tahliye emirleri yayınladı. BM’nin Filistinli mülteciler ajansı UNRWA, son günlerde en az 124.000 Filistinlinin Gazze’de iç göçe zorlandığını söylüyor.
İsrail ordusu, Refah’taki bir Kızılhaç binasına saldırı düzenlediğini doğruladı ve saldırı sırasında binanın hangi kuruluşa bağlı olduğunun bilinmediğini söyledi.
BM, Gazze’deki uluslararası personel sayısının son saldırılarda hayatını kaybetmesinin ardından azaltılacağını duyurdu.
Trump yönetiminin üst düzey yetkilileri, Yemen’e saldırı planlarını paylaştıkları mesaj zincirine yanlışlıkla bir muhabir daha eklediler; bu, benzeri görülmemiş bir güvenlik ihlaliydi.
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Masafer Yatta kentine bağlı Susya bölgesinde, No Other Land adlı örgütün Filistinli eş yöneticisi yerleşimciler tarafından saldırıya uğradı ve İsrail ordusu tarafından tutuklandı.
İsrail hapishanesinde hayatını kaybeden ilk Filistinli çocuk, 17 yaşındaki Filistinli çocuk oldu.
