HaberlerİranOrtadoğu

İran Bölgesel İstikrar İçin İstişareleri Sürdürmeye Hazırdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Seyyid Abbas Arakçi ile Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Reşit Al-Ziyani, çarşamba gecesi yaptıkları telefon görüşmesinde bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı ve görüş alışverişinde bulundu.
Bahreyn Dışişleri Bakanı, bu telefon görüşmesinde; İran Cumhurbaşkanı ile Bahreyn Kralı arasında yakın zamanda gerçekleşen telefon görüşmesine atıfta bulunarak, iki ülke arasında karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda istişare ve etkileşimlerin devam edeceğini umduğunu ifade etti.
Arakçi ayrıca bölgesel barış ve istikrarın güçlendirilmesi için bölge ülkeleri arasında istişarelerin sürdürülmesinin önemini vurguladı ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bu alanda işbirliğine hazır olduğunu duyurdu.

Başa dön tuşu
Bugün 05 Ekim 2026 (15) içerik yüklenmiştir.