
Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Raşid, bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması için ülkesinin İran ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu dile getirdi.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeshkian ile Cuma günü yaptığı telefon görüşmesinde, Irak hükümeti ve milletinin her zaman İran’ın yanında olacağının güvencesini verdi.
Irak halkı ve hükümeti her zaman komşuları ve İran’daki dostları için en iyisini temenni etmiştir, dedi.
Pezeshkian ile ikili ilişkilerin genişletilmesine yönelik planları değerlendirmek üzere yüz yüze görüşme umudunu dile getiren Raşid, “Irak, iki ülke ve diğer bölge ülkeleri için istikrar, güvenlik ve refahı artırmak amacıyla İran İslam Cumhuriyeti ile her türlü iş birliğine ve dostluğa hazırdır.” dedi.
Cumhurbaşkanı Pezeshkian ise Irak’la ilişkilerin İran dış politikasının en önemli bileşenlerinden biri olduğunu söyledi.
Ayrıca, Iraklı mevkidaşıyla bir araya gelerek iki komşu arasındaki ilişkilerin daha yakın ilişkilere kavuşturulması ve geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunma fırsatı bulmayı umduğunu belirtti.
