HaberlerAksa TufanıDünyaFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

UNRWA: İsrail, Gazze’deki 1 Milyon Çocuğa Karşı Açlığı Silah Olarak Kullanıyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Yüksek Komiserliği, İsrail’in Gazze’de bir milyondan fazla çocuğu kasıtlı olarak aç bırakmasını kınadı ve İsrail’in, devam eden bombardıman ve kuşatma altında açlığı bir savaş yöntemi olarak kullandığını söyledi.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’i Gazze’deki sivilleri sistematik olarak aç bırakmakla suçladı. Bu siviller arasında 1 milyondan fazla çocuk da bulunuyor.

Ajans, X’te yayınlanan açıklamasında, “İsrail yetkilileri Gazze’de sivilleri aç bırakıyor. Bunların arasında 1 milyon çocuk da var” ifadelerine yer verdi.

UNRWA, İsrail’in uyguladığı ablukanın kaldırılması yönündeki acil talebini yineleyerek, “Kuşatmayı kaldırın: UNRWA’nın yiyecek ve ilaç getirmesine izin verin” dedi.

İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze’yi tam abluka altında tutuyor, insani yardımları engelliyor, yardım konvoylarını bombalıyor ve gıda dağıtım noktalarını kasıtlı olarak hedef alıyor.

Uluslararası yasal yükümlülüklere rağmen Tel Aviv, açlık çeken halka hayat kurtarıcı yardım ulaştırmayı engellemeye devam ediyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı, onlarca çocuğun açlık ve susuzluktan öldüğünü, yüz binlercesinin ise İsrail’in yarattığı kıtlık koşulları ve tıbbi altyapının tamamen çökmesi nedeniyle aşırı risk altında olduğunu bildirdi.

Filistinli yetkililere göre, cumartesi günü İsrail hava saldırılarında en az 136 Filistinli hayatını kaybetti. Ölenler arasında insani yardım bekleyen 38 kişi ve yetersiz beslenmeden ölen üç çocuk da bulunuyor.

Ekim 2023’ten bu yana İsrail bombardımanları, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 59.000 Filistinliyi öldürürken, Gazze Şeridi’nin geniş alanlarını yerle bir etti ve halkı kitlesel açlık durumuna itti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (50) içerik yüklenmiştir.