Harrazi: Siyonist rejim bölgedeki tüm ülkeler için bir tehdittir

Harrazi, Pazartesi günü Tahran’da Cemaat-i İslami Pakistan Emiri Hafız Naim ur Rahman ile yaptığı görüşmede bu açıklamayı yaptı ve şunları kaydetti: “Gazze Savaşı ve İran’a yönelik saldırıda Batılı hükümetlerin gerçek yüzü ortaya çıktı. Gerçekliklerini özgürlük ve insan hakları kisvesi altında gizlemişlerdi; ancak bugün, Trump’ın ve Avrupa’nın yeni liderlerinin iktidara gelmesiyle gerçek yüzleri ortaya çıktı.”
Görüşmede Hafız Naim ur Rahman, İran İslam Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Pakistan ve İran arasında tarihi ve derin ilişkilerin bulunduğunu, İslam Devrimi’nin artık İslam dünyası için bir rol model olduğunu belirtti.
“Cemaat-i İslami, dinin tesisi için bir partidir ve İslam Devrimi’ni Müslümanların bayraktarlığını yapıyoruz; özellikle de İslam dünyasında, özellikle Filistin’de şu anki durum kaygı vericidir.”
Cemaat-i İslami Pakistan Genel Sekreteri, İslam dünyasının içinde bulunduğu koşulların üzücü olduğunu belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti, bu hassas koşullarda Müslümanlara yol gösterici olabilir. Biz de Pakistan olarak, El Aksa Fırtınası Harekatı’nın ardından Gazze’deki mazlum halka destek olmak için halkı harekete geçirmek için büyük çaba sarf ettik.” dedi.
Hafız Naim ur Rahman, Pakistan’ın 12 günlük savaş sırasında İran’a verdiği desteğe değinerek, “İran’ın İsrail’e verdiği yanıt yıkıcı oldu ve bu rejim birkaç günden fazla dayanamadı. İran’ın bu davranışı İslam dünyasına örnek olmalı. İsrail tüm İslam ülkeleri için bir tehdittir.” dedi.
Harrazi ise toplantının sonunda, “Direnmekten ve dik durmaktan başka çare yok. Siyonist rejimin Suriye’deki son davranışları, bu rejimin bölgedeki tüm ülkeler için bir tehdit olduğunu gösteriyor. Siyonist rejimin eylemlerinde hareket özgürlüğü var ve İslam ülkeleri eylemsizliğine son verip geniş kapasitelerini kullanmalıdır.” dedi.
