Siyonist İsrail Ordusu Uyarısı: 12 Bin Personel Eksikliğiyle Karşı Karşıyayız

🔹 İşgalci rejimin İnsan Kaynakları Planlama ve Yönetim Şubesi Başkanı Tuğgeneral Şay Tayib, bu rejimin askeri kurumunda personel alım krizinin derinleştiği konusunda uyarıda bulundu ve mevcut durumu operasyonel ihtiyaçları tehdit eden “normatif ve yasal bir sorun” olarak tanımladı.
🔹 El Meyadin’den aktarılan habere göre, Tayib, İsrail Parlamentosu (Knesset) Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu’nda askerlik muafiyeti yasası hakkında yaptığı konuşmada, ordunun acilen yaklaşık 12 bin askere ihtiyaç duyduğunu, bunların 7.500’ünün saha boşluklarını dolduracak savaş gücü olduğunu belirtti.
🔹 Yedioth Ahronoth gazetesi, bu askeri yetkilinin şu anda askerlikten kaçan yaklaşık 32 bin kişi ile “On İkinci Talimat” kapsamında olan (hizmet aşamalarını tamamlamış) 50 binden fazla kişiye işaret ettiğini ve çoğunun iş birliği yapmadıkları takdirde yakında askerlikten kaçanlar arasına katılacak olmalarından üzüntü duyduğunu bildirdi.
