
İran Devrim Muhafızları, 8 Ağustos’ta kutlanan İran Gazeteciler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, ABD-İsrail’in İran’a karşı başlattığı saldırgan savaşın ardından bölgenin ve dünyanın modern tarihin en karmaşık ve sonuçları en ağır çatışmalarından birine tanık olduğunu belirtti.
Açıklamada, ABD ve Siyonist rejimin, kapsamlı askeri operasyonlara ve medya kampanyalarına rağmen, İran’a karşı başlattıkları ikinci ve üçüncü savaşlarda belirttikleri hedeflere ulaşamadığı ifade edildi.
Açıklamada, İran’a karşı sebepsiz yere başlatılan savaşların, stratejik bir çıkmazı, Batılı müttefikler arasındaki bölünmeleri ve ABD ile müttefiklerinin azalan etkisini ortaya çıkardığı belirtildi.
İran Devrim Muhafızları, uluslararası medyanın Washington’ın İslam Cumhuriyeti’ni alt edemediğini kabul ettiğini belirterek, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a karşı savaşını “yenilgi” ve “kendi kendine kurduğu tuzak” olarak nitelendiren haberlere atıfta bulundu.
Açıklamada ayrıca, sonrasında varılan mutabakatların, sahadaki gerçekler ve İran’ın müzakere gücü karşısında “Amerikan teslimiyet belgesinden” başka bir şey olmadığı belirtildi.İran Devrim Muhafızları, İran’ın askeri gücünü ve aktif caydırıcılığını stratejik öngörüye, İran halkının direncine ve Silahlı Kuvvetlere, özellikle de Devrim Muhafızlarına verilen geniş desteğe, ayrıca devrimci medya organlarının düşmanın “yalanları ve düşmanca abartılarıyla” mücadele etme çabalarına bağladı.
