DünyaAksa TufanıFilistinİşgalci İsrail RejimiOrtadoğu

Gazze belediyeleri acil yakıt girişi çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi Belediyeler Birliği, uluslararası topluma ve arabuluculara İsrail rejimine ateşkes anlaşmasını uygulaması ve bölgeye derhal yakıt girişine izin vermesi için baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Açıklamada, Gazze’deki 700 jeneratörden sadece 40’ı için yakıt girişine izin verildiği, Siyonist rejimin ise su kuyuları, pompa istasyonları ve kanalizasyon tesisleri için gerekli olan jeneratörlerin çalıştırılması için gereken yakıtın girişini engellediği belirtildi.

Sendika ayrıca, elektrik jeneratörleri ve diğer hayati tesisler için dizel yakıt tedarikinin azaltıldığını, bunun da çoğu su kuyusunun kullanılamaz hale gelmesine ve yerinden edilmiş kişilerin kamplarındaki on binlerce ailenin su tedarikinin kesilmesine yol açtığını belirtti.

Gazze’ye yardımların girebilmesi için acil bir insani yardım koridoru oluşturulması çağrısında bulunuldu.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Ekim 2026 (5) içerik yüklenmiştir.